VORST IN DE GROND!

Vorst in de grond 2018

Koningsnacht vier je onder de grond in de kelder van het vroegere oranje huis, Koningin Wilhelmina ging jullie al voor!

Dj Tom Tom Vissers
Open 23:00 uur
Entree Gratis!

Hotel de Bonte Os, tegenwoordig Pizzeria Pinocchio, werd sinds de oprichting van de universiteit in 1923 al gebruikt door de universiteit. Het werd bijvoorbeeld gebruikt om chique diners te houden of een lustrum te vieren. Tijdens de oorlog speelde de Bonte Os ook een rol. In het hotel was nl. een Nijmeegse verzetsorganisatie gevestigd. Na de oorlog werd de eigenaresse bedankt en kreeg het hotel de bijnaam ‘Oranjehuis’. Toen koningin Wilhelmina na de bevrijding in 1945 een bezoek aan de stad bracht werd ze in dit hotel ontvangen.
In de oude keuken van het Hotel welke zich in de kelder bevond wordt nog ieder jaar het bezoek gevierd met “Vorst in de Grond” in het huidige Danscaf√© NDRGRND! de laaste jaren vind dit plaats op Koningsnacht 26 April

994a

ND RGR ND

ND RGR ND wrote 4 posts

Post navigation